2017-11-03 12:07:42• hírek • Szatmár.ro

Hetedszer énekelnek versenyt

Három korosztályban - öt-hat, hét-nyolc és kilenc-tizenkettő osztályosok - szervezik meg idén is az Egyházzenei Énekversenyt, melyre iskoláktól vagy plébániákról, egyénileg vagy legfeljebb öt személyből álló csapatokban lehet jelentkezni.

A versenyben, minden versenyzőnek vagy csapatnak elő kell adnia egyet a kötelező liturgikus énekekből - az első két szakaszt, a liturgikus énekek füzetből. A kisorsolt liturgikus ének előadásában a szöveg használata megengedett, de a kotta használata nem, és az éneket mindenféle kíséret nélkül kell előadni.

A versenyzők készülnek ugyanakkor egy szabadon választott, vallásos témájú énekből is - ez lehet liturgikus, ifjúsági, Taize-ének vagy bármilyen más vallásos ének, aminek a szövege megegyezik a katolikus egyház tanításával. Ennél a pontnál, zenei kíséretet csak a csapatban fellépő diákok biztosíthatnak, külső kíséret nem megengedett. Az említetteken kívül lesz még ének-felismerési próba, amikor lejátszanak egy dallamrészt, a versenyző pedig meg kell, hogy nevezze azt.

A zsűri idén is a tiszta intonációra, a pontos ritmusra, a kiejtésre és a dallamív helyes betartására teszi a hangsúlyt, az orgonakíséret megléte, vagy hiánya nem pontértékű. Egy versenyző csak egy csapatnak lehet a tagja, de egyénileg is felléphet - szerepel még a szervező, Egyházmegyei Főtanfelügyelőség hirdetésében. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye fiataljainak egyházzenei énekversenyét november 25-én rendezik a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. Az énekek listája a szatmariegyhazmegye.ro oldalon található, ahol egyébként az énekek külön-külön meghallgathatók. A jelentkezéseket november 11-ig várják a gabi.matild@gmail.com ímélcímen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: